och världen vänder sig ännu en gång

stockholm är för dimmigt för att vi ska kunna se några fyrverkerier
jag har ett nattlinne som nyårsklänning
2011 väntar vi inte längre!
det lovar jag
gott nytt älsklingar

Kommentarer
Postat av: Camilla

sv. åh. tack så jättemycket. verkligen.



jag vet inte riktigt vad jag svara på dina frågor dock.

kör aldrig med stativ. höjer iso till max om det skulle behövas. ljusar upp skuggorna i, i stort sett, alla bilder jag tar. det kanske är där knepet ligger. färgerna brukar bli lite mer mättade när man ljusar upp allting i efterhand. men jag vet inte riktigt. dock tror jag det du söker efter ligger i min efterbehandling.

mycket curves och arbete i lagermaskerna för att ljusa upp olika partier i bilden. selective colors för att färgerna ska bli de rätta. lite unsharp mask vid behov.

och det var ungefär det.

2011-01-02 @ 14:27:03
URL: http://cargohold.blogg.se/
Postat av: Camilla

sv. Åh. Det jag pratade om med att ljusa upp skuggor ligger med i punkten efterarbete (aka photoshop) då mina bilder är oftast rätt trista och kontrastlösa när de kommer direkt från minneskortet.

Curves är en fantastisk uppfinning och ser ut och fungerar ungefär såhär: http://www.youtube.com/watch?v=ORM6AZY19pw

Curves finns i alla versioner av Photoshop CS, men inte någon utav Elements-versionerna vad jag vet.



Vad jag gör är att jag bara väljer att göra bilden ljusare, istället för den där s-kurvan han håller på med i videon, och använder mig sedan av lagermasken för att "sudda ut" så ingen del av bilden blir utbränd. Lägger sedan på ännu ett lager för att ljusa upp mörkare partier (och fortsätter lägga på fler) tills jag har en bild som är ganska ljus i sina mörkaste punkter och utan vinjettering. Gillar inte vinjettering så särskilt - undantag finns självklart.



Har ingen riktig tutorial på hur jag menar, så mer pedagogisk än så kan jag nog inte vara utan att ägna en halv dag åt att sätta ihop en steg för steg-guide. Vilket tyvärr inte är min kopp te..



Hoppas du förstår något utav det i alla fall! (Och att du lyckas lära dig förstås!)

2011-01-04 @ 12:47:01
URL: http://cargohold.blogg.se/
Postat av: Camilla

Haha äsch. Ingen fara! Jag hjälper gärna till och svarar på frågor om hur jag gör saker och ting så länge jag slipper sitta och göra steg för steg tutorials i timmar.

Att bara få hintar om vilka verktyg som används och lära sig själv istället för att kopiera tekniker rakt av ger en själv så mycket mer också. Tycker jag i alla fall.

Lycka nu till och ha ett fint 2011!

2011-01-05 @ 21:18:40
URL: http://cargohold.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0