Du är som aprilväder

J och jag går på bokrean. Det ljusnar precis efter nattmörkret när vi möts utanför Mc Donalds i stan. Själv har jag givetvis snoozat för länge och släpat mig upp precis så jag hinner. Det är kallt, kallt och klart. Fan va man ska frysa hela jävla tiden tänker jag argt för mig själv på väg ner.

Inne i bokhandeln gör jag små pölar av smältvatten på golvet. Snörvlar högt och tittar på fågelböcker för barn. Så vänder jag på huvudet och ser att det vid kortsidan står en kvinna och filmar. Mig.

va fan

Jag helvänder givetvis och kastar mig mycket o-obemärkt över i en annan gång. Min noppiga gråa jacka flyger lite vackert bakom mig. Som tur var har jag knäppt upp jackan så den visar resårmidjan på galon-överdragsbyxorna som jag dragit upp till armhålorna ungefär. Min enda förhoppning är att den gråa luggslitna mössan som jag tryckt ned över hela ansiktet skymmer tillräckligt av mig och mina fettiga testar till hår för att ingen ska känna igen mig.

Inte desto mindre blir jag sjukt irriterad. vem fan är hon att stå och filma mig när jag är äcklig och ful och vill stå ifred och titta på mina böcker. med mord i blicken slänger jag så demonstrativt alla böckerna jag tänkt köpa på en hylla och stormar ut ur affären med stackars J i hasorna.

efter att vi besökt en annan bokhandeln och jag har gnällt och suckat och skällt över -  den jävla filmmänniskan som ska vara där av alla jävla ställen fan jag orkar inte va fan skulle jag bli filmad för - smyger vi tillbaka till den första bokaffären. nu har den dumma filmerskan gått. tur.

vid frukostsmörgåsen på konditoriet några minuter senare börjar jag lugna ner mig. över den rykande kaffekoppen börjar jag få lite dåligt samvete över att jag låtit allt gå ut över stackars J. nu när mina fina fågelböcker för barn och min alldeles egna fotobok och den stora kokboken ligger fint förpackade i den orangea påsen och jag lever lite på den alldeles särskilda känslan av nöjdhet som man kan få när man handlat något bra, så känner jag att det är dags att be om ursäkt.

alltså, jag förstår mig inte på mig själv förklarar jag logiskt för J. mitt humör bara ändras precis som det vill. jag kan inte styra det liksom. det är som, som, som... äh, fan jag kommer inte på någon bra liknelse.

Du är som aprilväder, svarar J lugnt.
Ja, så är det muttrar jag, det kan börja hagla precis när som helst.
Mm, svarar han, det kanske det gör. Men det spricker precis lika lätt upp och blir sol igen.

VA FAN VINTERN LÄGG NER NU JAG ORKAR INTE MER

JÄVLA SNÖ SOM FASTNAR UNDER FÖTTERNA DET TAR FEMTIO MINUTER ATT GÅ TILL JOBBET DET ÄR MÖRKT JÄMT HELA TIDEN OCH MAN KOMMER VÄL DÖ AV ATT DET TRILLAR ISTAPPAR I HUVUDET PÅ EN OCH DET ÄR JU PATETISKT ATT DÖ SÅ JAG HAR INGEN ENERGI DET FINNS INGEN SOL DET ENDA JAG VILL GÖRA HELA TIDEN ÄR ATT SOVA ELLER ÄTA EN SJUK JÄVLA MÄNGD MAT ELLER GODIS DRICKA VIN GÅR BRA BLI TJOCK ALLTSÅ ÄR DET ENDA JAG KAN GÖRA NU HADE JAG INTE JOBBAT HADE JAG LEGAT UNDER TÄCKER HELA DAGEN OCH VÄNTAT PÅ ANDRA TIDER MEN NU MÅSTE JAG JOBBA SÅ JAG TVIUNGAS GÅ RUNT SOM EN JÄVLA LEVANDE DÖD OCH STIRRA ARGT PÅ ALLA JAG MÖTER OCH SE FRUKTANSVÄRD UT TJOCK OCH VIT ÄR JAG NU JÄVLA VINTER ETT SURT FETTO HAR JAG BLIVIT KUL VERKLIGEN JÄVLA VINTER FANSKAP JAG FÖRSÖKER TRYCKA I MIG KAFFE FÖR ATT FÅ NÅN SLAGS ENERGI TILL NÅGOT MEN DET HJÄLPER INTE JAG SKA BÖRKA KNARKA DET SNART KNARKARE KAN JAG JU ÄNDÅ BLI NÄR JAG ÄNDÅ HÅLLER PÅ JAG KAN KNARKA SAMTIDIGT SOM JAG DRAR PÅ MIG ÖVERDRAGSBYXORNA JAG HAR TILL JOBBET JA VISST ÖVERDRAGSBYXOR HAR JAG FÖR SÅ LITE ORKAR JAG BRYR MIG OM NÅT JAG KAN JU LIKA GÄRNA SÄTTA PÅ MIG EN HEL OVERALL NÄR JAG ÄNDÅ HÅLLER PÅ LIKSOM DET ÄR INGEN IDÉ ATT FÖRSÖKA BEHÅLLA NÅN VÄRDIGHET ALLTSÅ VINTERN JAG GÖR SLUT. HÖR DU DET. JAG GÖR SLUT! JAG GÖR SLUT! JAG GÖR SLUT!

Reinfeldt om jämställdhet


(Från intervju, Aktuellt 091012)

' Ja, men vi måste börja beskriva samhällsproblem på ett sånt sätt så att kvinnor känner igen sig. '

Ja, men så bra Fredrik. Då kan du ju börja använda det här kvinnospråket, du vet det som bara kvinnor förstår. Kanske om vi översätter alla ord till kvinnotermer. Då. Då blir landet jämställt.

För det kan ju inte vara så att det faktiskt handlar om rättvisa. Samma löner för samma jobb. Samma möjligheter, samma makt över sitt liv, samma chanser att få leva sitt utifrån sina egna förutsättningar.

Nej, vänta, förlåt fredrik, nu förstod inte du, vänta så ska jag omformulera det i ett språk så att även män känner igen sig.

och det värsta är att den är sådär korkat söt med blommor och fåglar på


 du kan inte göra såhär
 jag hade ju köpt en ny klänning och allt

tjänsteresa


två dagar
med alla från jobbet
på ett hotell i ödemarken

jag sätter på mig min broder daniel t-shirt innanför tröjan
jag vet inte direkt varför
men nog gör det att det hela känns lite bättre

det är såhär musik ska vara


TAKE AWAY SHOWS

helgens begivenheter


jag älskar,älskar, älskar gudrun schyman i let's dance
åh
jag har jordens respekt för henne nu
för hennes person, allt hon säger och gör
fullständigt klockrent
(jepp, jag har funderat på att rösta på fi endast grundat i min kärlek till gudrun)

dessutom ska jag skaffa tamburin
och börja spela i ett band
för alla vet ju att tamburinspelaren är den som får alla killar


rysk vinter







På fotografierna: charlotte

vårens soundtrack


det har varit något av en liten svacka
idag

men

min ryan adams lp som sprakar på vinylspelaren
nyheten att the tallest man on earth släpper nytt till mars
och att monty turnerar i maj

gör att hoppet återvinner
vi har sett de första tecknen
ljuset i trapphuset
det är omöjligt att stoppa

RSS 2.0